Зареждане...

Кемперите с тегло над 3.5 тона ще заплащат винетка

Дата: 13.02.2024, Автор: TollPass

С промяна в Закон за пътищата от 13.02.2024 всички къмпинг автомобили (кемпери) от категория М1 и независимо от общата им технически допустима максимална маса ще заплащат електронна винетка.

До момента кемпери от категория М1 с брутно тегло над 3.5 тона заплащаха тол такса, а тези под 3.5 тона електронна винетка.

Клиентите, чиито кемпери са оборудвани с бордови устройства TollPass за автоматично отчитане на тол такси в България, трябва да заявят връщане на устройствата на support@tollpass.bg.

При пътувания в България след 13.02.2024 е задължително превозните средства от този тип да имат активна електронна винетка.

TollPass напомня, че при прикачване на ремарке ако общата технически допустима максимална маса на композицията надхвърля 3.5 тона трябва да бъде закупена електронна винетка и за ремаркето, която може да бъде от различен тип – например ако кемперът е с годишна винетка, то за ремаркето може да бъде закупена седмична.

Клиентите на Tollpass и Vinetki.bg могат да следят валидността на техните винетки в платформите, а също така да получават и уведомления при изтичане на валидност на годишна, тримесечна, месечна винетка или седмична винетка.