Зареждане...

Проверка на нарушение и плащане онлайн на компенсаторни такси на TollPass.bg

Дата: 22.01.2021, Автор: tollpass.bg

„Интелигентни трафик системи“ АД успешно премина интеграцията със системата на Агенция „Пътна инфраструктура“ и получи правото да събира компенсаторни такси чрез платформите си Vinetki.bg и TollPass.bg.

Всеки собственик или ползвател на превозно средство, независимо дали лек автомобил, тежкотоварно превозно средство или автобус, може да провери деня и типа на установено нарушение, свързано с пътното таксуване, както и да заплати компенсаторна такса онлайн на TollPass.bg.

Това освобождава ползвателя от административно-наказателна отговорност и заплащане на глоба от 300 лева за леките автомобили до 3,5 тона и 1800 или 2500 лева за превозни средства над 3,5 тона. Компенсаторните такси са съответно 70 лева за леките автомобили и 150, 450 или 750 лева за тежкотоварните и автобусите, в зависимост от масата на превозното средство и броя оси.

Компенсаторна такса може да бъде заплатена онлайн за всяко установено нарушение и дo изтичане на 14 дневния срок за плащане при нарушения с връчен електронен фиш.

Проверките и плащанията се отразяват в реално време.

Всички клиенти на TollPass разполагат с лесна проверка в своя профил за налични нарушения за превозните средства, включени в активен Договор или в меню Моите превозни средства.