Зареждане...

TollPass – решението за заплащане на тол такси

Дата: 22.04.2020, Автор: tollpass.bg

Всички пътни такси на едно място 

TollPass.bg е платформата, която предоставя цялостно решение за заплащане на всички пътни такси.   

Всички пътни такси са достъпни на едно място – електронни винетки, маршрутни карти, автоматичен толинг чрез GNSS бордово устройство или чрез GPS устройство. TollPass предоставя допълнително удобство и бърз достъп до електронните услуги и заплащането им от вашия мобилен телефон или таблет чрез разработеното мобилно приложение TollPass, което може да инсталирате и ползвате безплатно. 

В началото на януари 2020 година “Интелигентни трафик системи” АД (ИТС) успешно премина тестовете за оперативна съвместимост с АПИ в частта за тол таксуване на тежкотоварни автомобили и автобуси над 3.5 тона, като пристъпи към подготовка и предоставяне на услугите за автоматично таксуване и оборудване със специализираните бордови устройства за отчитане на тол такси. 

Чрез онлайн решението за предоставяне на услугите по сключване на договори за автоматично отчитане на тол такси, над 30 000 превозни средства са вече оборудвани, без да е необходимо да посещават физически търговски обекти 

Тол такси за автомобили над 3.5 тона: 

Автоматично отчитане чрез бордово устройство - Бордовото устройство се предоставя за ползване на клиентите след сключване на договор с TollPass за услугата за автоматично отчитане на тол такси. Това е предпочитан метод на отчитане от по-големите компании с постоянен трафик по републиканската пътна мрежа. 

Автоматично отчитане чрез GPS тракер - за да ползват GPS тракер за отчитане на тол такси, собствениците на тежкотоварни автомобили и автобуси сключват договор с Доставчик на декларирани данни, с който ИТС има договорни отношения. GPS устройствата трябва да са сертифицирани и да отговарят на изискванията на АПИ за предаване на данни за целите на тол таксуването 

Маршрутна карта  

Маршрутната карта е подходяща за редки или транзитни пътувания и се предплаща преди началото на пътуването. Тя е с валидност 24 часа, считано от избраната начална дата и час. Маршрутната карта дава право на ползвателя да измине предварително заявено разстояние по определен маршрут. Може да бъде закупена онлайн на TollPass, както следва: 

  • до 7 календарни дни по-рано от регистрирани потребители или  
  • до 24 часа по-рано от нерегистрирани потребители. 

  

Винетки за автомобили до 3.5 тона: 

Всички типове винетки за леки и лекотоварни автомобили – годишни, месечни, седмични, уикенд винетки, могат да бъдат закупени онлайн на TollPass 

 

TollPass предоставя удобство, информация и достъпност на едно място 

TollPass е високотехнологично дигитално решение и чрез него може да заплатите онлайн всички видове пътни такси – винетки, такси за автоматично тол таксуване чрез бордово устройство или GPS тракер, маршрутни карти.