Зареждане...

TollPass EETS - Тол таксуване в България и Европа

Дата: 20.09.2021, Автор: TollPass


Услугата TollPass EETS обхваща най-много държави с възможност за тол таксуване с едно бордово устройство. Това са България, Унгария, Австрия, Германия, Белгия, Франция, Италия, Испания, Португалия, Швейцария, Дания и Полша

От 17 септември новата услуга е активна на TollPass.bg и дава възможност на транспортния бизнес в България да ползва Европейската услуга за електронно събиране на пътни такси (EETS) за единадесет държави, мостове и тунели, обединени в едно бордово устройство от ново поколение. България е една от дванадесетте европейски държави, които успешно въвеждат услугата в изпълнение на Директива 520/2019 на ЕС.

Новата услуга TollPass EETS осигурява много по-лесно, бързо и удобно заплащане на тол такси за България и Европа. Това вече ще става трансгранично чрез един договор, един доставчик и едно бордово устройство, като се намаляват администрацията и оперативните разходи на транспортните компании. 

EETS е европейска инициатива, като основната цел на ЕС e да стандартизира методите за събиране на такси

EETS осъществява замисъла на Европейския съюз за оперативна съвместимост при събирането на пътни такси, който е регламентиран в Директива (ЕС) 2019/520 на Европейския парламент и на Съвета на ЕС. Към нея до сега са се присъединили дванадесет държави, включително България.

Бордовото устройство TollPass EUROBOX от ново поколение поддържа отчитането на тол такси за държавите, възприели Директива(ЕС) 2019/520: България, Унгария, Австрия, Германия, Белгия, Франция, Италия, Испания, Португалия, Швейцария и Полша, както и за белгийския тунел Liefkenshoek и германските тунели Warnow и Herren. През 2023-та година към покритието на услугата ще се присъединят Чехия, Словакия и Словения.

С новата услуга TollPass EETS на „Интелигентни трафик системи“ АД българските транспортни компании могат да се възползват както от сертифицирано бордово устройство от последно поколение, отчитащо пътни такси в единадесет европейски държави, така и от множество други услуги, налични на TollPass.bg като онлайн сключване и управление на договори, отчети за всички тол транзакции в България и Европа, лесно активиране и изключване на отделни държави и тол области, както и услуга за възстановяване на ДДС и акцизи от европейски държави.

Услугата е вече активна на портала TollPass.bg за всички нови и съществуващи клиенти, които лесно могат да подновят съществуващото си оборудване.